Taş Üzere Yoğurt Mayalamanın Sırrı Tanımı İçin Malzemeler
5 lt süt (çiğ süt)
3-4 yemek kaşığı yoğurt
Taş Üzere Yoğurt Mayalamanın Sırrı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eğer ki süt yanmasın tencerenin tabanında diyorsanız teflon tencere kullanın tabanına tutmaz tabanına tutsada...
İlik Suyu Tanımı İçin Malzemeler
İlik (aile kasabı yada olağan kasaptan alınabilir)
2 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
1 büyük uzunluk soğan
2 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
50 adet karton bardak
İlik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İliği yıkayıp büyük...
Miss Kokulu Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo çilek
1 kilo şeker
1/2 (yarım) çay bardağı su
1/4 (çeyrek) limon suyu
Miss Kokulu Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çileklerimiz ayıklayıp, güzelce yıkayalım.
Derin bir tencereye 1 kilo çilek ve 1 kilo...
Pratik Ve Lezzetli Avakado Sos Tanımı İçin Malzemeler
2 adet olgunlaşmış avakado
1 büyük diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığı ucu karabiber
2 kaşık zeytinyağı
Pratik Ve Lezzetli Avakado Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Avakadoyu ikiye bölüp...
Mor Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Ölçü ölçüsü 1 litrelik kavanoz içindir!!!
4-5 adet mor soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı silme kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Kavanozu dolduracak kadar kaynar su...
Kesilmiş Sütten Peynir İmali Tanımı İçin Malzemeler
5 kg süt (kesilmiş)
1 adet limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet tülbent
Kesilmiş Sütten Peynir Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütünüz kesilmediyse kullandığımız gereçlerle kesilecektir.
Sütü ocağa alalım.
Kaynayan...
Elazığ Adabı Lahmacun Harcı Tanımı İçin Malzemeler
750 gr orta yağlı kıyma
2 büyük uzunluk soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
3 kaşık domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Pul biber reyhan kekik
Tuz (Ev salçası kullandığım için koymadım)
Elazığ...
Falafel Ve Falafel Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Falafel için;
1 su bardağı nohut
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
4 kısım taze soğan
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Kimyon
Karabiber
Zerdeçal (isteğe bağlı )
Sos için;
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek...
Çömlek De Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
1 kg süt
1 çay kaşığı tuz
Mayalamak için;
1 yemek kaşığı yoğurt
Çömlek De Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü bir tencere koyup kaynatıyoruz.
Kaynayan sütü kısık ateşe alıp kaşıkla...
Özel Sütlü Tavuk Marinasyon (Sote Kızartma Güveç Fırın Izgara) Tanımı İçin Gereçler
2 tavuk göğüs kemiksiz doğranmış
Sütlü marinasyon için
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kekik
1.5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz köri
Yarım çay kaşığı karabiber
4 adet...
Buzlukta Pratik Dereotu Tanımı İçin Gereçler
1 demet dereotu
Buzlukta Pratik Dereotu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dereotu çabuk çürüdüğü için daima taze bulundurmak güç oluyor. Hele benim üzere her seferinde yıkayıp ayıklayıp uğraşmayı sevmiyorsanız bu sistem tam size...
Hazırıyla Birebir Lezzette Ranch Sos Tanımı İçin Materyaller
6 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı süzme yoğurt(susuz yoğurtta olur)
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 kısım maydanoz
3 kol dereotu
3 kısım fesleğen yada 1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı...
Ekmek Banmalık Nefis Taban Sos Tanımı İçin Materyaller
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı susam
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı kimyon
Ekmek Banmalık Nefis Taban Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır...
Kendi Ketçabını Kendin Yap (20 Dakikada) Tanımı İçin Gereçler
1 kilo kırmızı domates
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tane karanfil
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı silme tarçın
1...