Ekşimiş Yoğurttan Peynir İmali

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ekşimiş Yoğurttan Peynir Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • Ekşimiş yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
Ekşimiş Yoğurttan Peynir İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ekşiyen yoğurdu tencereye alın ocağa koyup kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayınca üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin 10 dk kaynamaya bırakın.
  3. sonrasındasında pak bir tülbent serili süzgece yoğurdu dökün ve ağzını bağlayın.
  4. Üzerine yük koyup 1 gece suyunun süzülmesini sağlayın.
  5. Ara orta kaba biriken suyu da dökün.
  6. Ertesi gün peyniri tülbentten çıkarın. Yemeye hazır biçimdedir.
Dilerseniz poğaça börekleriniz için dondurucuda, dilerseniz buzdolabında koruma edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
🌹
.

Ekşimiş Yoğurttan Peynir İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı