Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo dolma biberi
  • 2 kilo beyaz lahana
  • 4 tane havuç
  • 3 tane kırmızı (kapya) biber
  • 10-15 tane nohut
  • 2 baş sarımsak
  • 2 su bardağı sirke
  • 5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Yarım bağ maydanoz (nene isteğe bağlı)
  • Yeteri kadar arıtılmış su ya da kaynatılıp soğutulmuş su
Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Beyaz lahana, havuç, kırmızı biber, küp sarımsak küp doğruyoruz.
  2. Maydanozun bir demetini içine doğruyoruz ,doğranmış gereçlerimizi 3 çorba kaşığı tuzla ve bir bardak sirke ile harmanlayıp büyükçe bir kapta 1 gece bekletiyoruz.
  3. Ertesi gün dolma biberimizin içini temizlemeden güzelce yıkıyoruz.
  4. sonrasındasında içini temizleyip yıkıyoruz.
  5. ondan sonrasında dolmalarımızın içine doğradığımız ve bir gece beklettiğimiz materyallerimizi hafifçeçe bastırarak dolduruyoruz yuvarlak havuçla kapak üzere kapatıyoruz.
  6. İçini doldurduğumuz dolmalarımızı turşu bidonuna yerleştirelim.
  7. Üzerine kalan 2 kaşık tuzumuzu ve kalan sirkeyi suyla karıştırıp koyuyoruz.
  8. Malzemelerin üzerine gelecek kadar arıtılmış ya da kaynatılıp soğutulmuş suyumuzu koyuyoruz.
  9. Bidonun en üstüne yarım bağ maydanozumuzu da koyuyoruz ve bidonumuzun kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Not: bidonumuzu kapattıktan 2 gün daha sonra açıp tuzunu denetim edebilir ve isterseniz damak zevkinize göre tuz ekleyebilirsiniz.

Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı