Yeni Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi hizmete başladı

sıcakkafa

Yeni Üye
ANKARA (DÜNYA)-Avrupa Birliği’nin hibesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) idaresiyle Sıhhat Bakanlığı tarafınca Hatay’ın Dörtyol ilçesinde inşa edilen yeni devlet hastanesi hizmete başladı. Dörtyol Devlet Hastanesi, Dörtyol, Erzin, Payas ve etraf bölgede yaklaşık 300 bin bireye hizmet verecek.

Hastanenin açılışı niçiniyle düzenlenen merasimde konuşan Sıhhat Bakanlığı Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Türkiye’nin göç ve mülteci akınından en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, hastane yatırımının Suriyeli göçmenlerin ağır olduğu bir bölge olması niçiniyle seçildiğini vurguladı.

Hatay Valisi Rahim Doğan da konuşmasında, Hatay’a sıhhat yatırımlarının devam edeceğini kaydederek, “Arsuz’da, Belen’de, Samandağ’da, Hassa’da olmak üzere 4 hastaneyi daha hizmete açacağız.” dedi.

Döryol Devlet Hastanesinin Suriyeli sığınmacılarla ilgili istikametine vurgu yapan ve AB ile Fransız Kalkınma Ajansı katkısını hatırlatan Vali Doğan, “Onlar bize göç konusunda hassasiyetimiz için teşekkür ediyorlar. Ama Türkiye teşekkür haricinde sonun çabucak ötesinde bulunan ve ülkemizin güvenliğini tehdit eden yapıların bertarafı noktasında takviye bekliyor.” diye konuştu.

Açılış merasimine Fransa Büyükelçisi Herve Magro, AB Komisyonu’ndan Yönetici Yardımcısı Henrike Trautmann da katıldı.

A2 kategorisinde hizmet veriyor

Hatay Devlet Hastanesi, 35 yıldır hizmet veren mevcut hastanenin yerine daha büyük ve teknolojik olarak daha kapsamlı olarak inşa edildi. Toplam 250 nitelikli yatak bulunan hastanede bütün odalar tek ve çift kişilik olarak sunuldu. Yeni hastane A2 kategorisinde hizmet veriyor. Hastanede 90 poliklinikte günde 6 bin bireye hizmet verilebilecek. Hastanede 3. kategori ağır bakım ile yeni doğan ağır bakım üniteleri de bulunacak. Hastanede anne oteli, hamile okulu yanında bayanlara yönelik ek hizmetler de bulunuyor. Hatay Dörtyol Hastanesi, zelzele bölgesinde olduğu için yüksek teknolojili zelzele izolatörleri kullanılarak inşa edildi.