Yağlı Köy Biberi Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Köy Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yeşil köy biberi
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı salamura tuzu
  • 7/8 diş sarımsak
Yağlı Köy Biberi Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köy biberini ve sarımsakları dilediğiniz kalınlıkta kesin.
  2. Diğer tüm materyalleri ocağa alın.
  3. Kaynayınca içine biberleri ve sarımsakları katın.
  4. Biberlerin rengi yavaşça değişince kevgire aşın ve istediğiniz kavanoza doldurun daha sonra suyunu ekleyin kapağını sıkıca kapatın.
  5. Soğuduğunda buzdolabına alabilirsiniz.
  6. Ertesi gün tüketime hazırdır afiyet olsun.Ben kavanozu ve kapağı sıcak ve kuruyken kapatıyorum.
Yağlı Köy Biberi Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı