watchOS 9.5.1: Apple Watch için hata düzeltme güncellemesi

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple, Pazartesi akşamı Apple Watch işletim sistemi için küçük bir güncelleme yayınladı. watchOS 9.5.1, bilgisayar saatinin kendisi aracılığıyla Ayarlar’dan veya iPhone’daki Watch uygulaması aracılığıyla indirilebilir ve Apple’a göre “iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri” sağladığı söyleniyor. Ne yazık ki, Apple daha fazla ayrıntı hakkında herhangi bir bilgi yayınlamadı – örneğin, özellikle hangi iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri. Güncelleme oldukça küçük, Mac & i yazı işleri ofisindeki bir Apple Watch Ultra’da 100 MB’a bile ulaşmadı.


elma suskun


Acil bir güncellemenin hızlı bir şekilde yayınlanmasının ana nedenlerinden biri olan güvenlikle ilgili düzeltmeler, Apple’ın güvenlik güncellemeleri web sitesinde yazdığı gibi, güncellemeye dahil edilmiş gibi görünmüyor: watchOS 9.5 için “yayınlanmış CVE girişi yok”. 1. CVE, yazılımdaki bilinen güvenlik açıklarını tanımlamak için kullanılan bir veritabanı formatı olan “Ortak Güvenlik Açıkları ve Etkilenmeler” anlamına gelir. Bu, en azından bu alanda muhtemelen tamamen açık bir sinyal olduğu anlamına gelir.


Apple’ın watchOS 9.5’teki bilinen sorunları ele alması daha olasıdır. Bunlar, bildirimler gibi belirli görünümlerde eski Apple Watch modellerinde yeşil renk tonu raporlarını içerir. Ayrıca, özellikle Apple Watch Ultra’da kalp atış hızı ölçümüyle ilgili hata raporları da var. Bununla, canlı gösterim sırasında görülebilen koşu ve koşu sırasında kalp atış hızı kaydedilmez – saat herhangi bir değer göstermez ve nabzı bulamıyor gibi görünür. Antrenmanla ilgili bilgiler, antrenmana genel bakışta eksiktir. Aktif kalori tüketimi kaydının da bozulup bozulmadığı belirsizliğini koruyor.

watchOS 9.5’te zaten düzeltilen hata


Apple, watchOS 9.5.1’in hangi hataları düzelttiğine dair herhangi bir bilgi vermediği için her saati etkilemeyen nabız tespiti ve yeşil döküm sorununun kesin olarak çözülüp çözülmeyeceğini söylemek henüz mümkün değil ve kullanıcı raporları hala nadir. . Özellikle hatalı bir spor takibi, akıllı saatin ana uygulamalarından biri olduğu için Apple’ın acil durum güncellemesini zorlaması için bir neden olabilir. watchOS 9.5, diğer özelliklerin yanı sıra yeni bir Pride saat yüzü sunmuştu. Ayrıca bazı kullanıcıların iMessage ve SMS işlevleriyle ilgili ciddi bir sorunu vardı ve düzeltilmiş olabilir (Apple burada da herhangi bir bilgi vermedi).

Her zaman olduğu gibi, Apple Watch yalnızca bilgisayar saati şarj diskindeyken güncellenir. Pil hala büyük ölçüde dolu olsa bile, akıllı saati çıkarmadan doğrudan güncelleme için bir hüküm yoktur. Genellikle ithal ederken yanınızda biraz zaman getirmeniz gerekir. Güncellemeyi doğrudan saat üzerinden başlatırsanız, bilgisayar saatinin bir WLAN’da oturum açması gerekir. watchOS 9.5.1, Apple Watch Series 4’ten itibaren kullanılabilir.





Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(bsc)



Haberin Sonu