Üzüm Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Üzüm Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

2 kg lik bidon yahut kavanoz için;

  • 1 kilo parmak üzüm (izmir üzümü)
  • 4 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı üzüm turşusu ilacı
  • Aldığı kadar su
Üzüm Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Üzüm tanelerini çöpünden ayıklıyoruz.
  2. Taneleri birkaç kere yıkıyoruz.
  3. daha sonra kavanoz yahut bidona dolduruyoruz.
  4. Üzerine ilacı ve şekeri atıyoruz.
  5. Üzerine su dolduruyoruz çalkalayın tadına bakın.
  6. Şekerini isteğe göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.Ben aslında 5 kaşık attım şeker.Biraz fazla üzere geldi tarife 4 kaşık şeker yazdım.
  7. Güzelce çalkalayıp şekerin erimesini sağlıyoruz.
  8. Soğuk bir yere bırakıyoruz. 1 ay daha sonrasında yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
    😊
    .
Üzüm Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı