Taş Üzere Yoğurt Mayalamanın Sırrı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Taş Üzere Yoğurt Mayalamanın Sırrı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 lt süt (çiğ süt)
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Taş Üzere Yoğurt Mayalamanın Sırrı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eğer ki süt yanmasın tencerenin tabanında diyorsanız teflon tencere kullanın tabanına tutmaz tabanına tutsada kolay çıkar.
    ☺
  2. Sütü tencereye koyarız. Kaynamasını bekleriz.
  3. Kaynayınca kepçe ile bir kaç dk savurarak karıştırıyoruz. Suyunun buharlaşması için.
  4. hemen sonrasında ocağı kapatırız.
  5. Soğumasını bekletiz. Süzgeçle süzeriz. İçinde bir şey olmaması için dikkat ederiz.
  6. Parmak yakmayacak biçimde ortalama bir iki dk parmağınızı içine sokun yakmayacak kadar sıcaklıkta olsun. 43-45 derecelerde uygundur.
  7. Sıcaklığı geldinde başka bir kapta yoğurtu yavaşça cıvıtırız sütten alırız biraz mayalama yaparız.
  8. ondan sonrasında mayalanacak yoğurta yavaşça tahta kaşıkla yavaşça tencerenin iki yanından mayamızı karıştırız.
  9. Sütün üstünde yüz fiyat onu bozmadan karıştırırız. daha sonra kapağını kapatırız.
  10. Mayalanan sütümüzün üstünü sıkıca kapatırız. Kullanmadığınız pak bir havlu ile kapatmak daha yeterlidir (havlu kullanırsanız daha âlâ olur, havlu buharı emer yoksa tabiki öteki bez kullanabilirsiniz fakat havlu ile denemenizi tavsiye ederim. İki üç kat kalın örtü ile kapatın be kadar sıkı ve kalın örtü örterseniz yoğurt o kadara düzgün fiyat. Üstünü kapattıktan daha sonra 5-6 saat daha sonra üstünü açın. Bir iki saat üstü açık olduğu yerde dursun oynatmayın.
  11. 2 saat daha sonra buzdolabına alın. 2 gün yoğurtu bozmayın.
  12. Taş üzere yoğurt lezzetli ve daha evvel bu biçimde lezzetli yoğurt yemedim dersiniz artık yoğurdunuzu kendiniz yaparsınız.
Afiyet olsun. Kolay gelsin????????

  • Eğer derece var ise onla sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Çok sıcak olursa yoğurt güzel tutmaz suya çıkar.
  • Az sıcak olursa da uygun tutmaz burada sıcaklığını âlâ ayarlamanız değerlidir. Birde mayalanan sütün üstünü epey kalın örtü havlu yada öbür bir örtü ayarlayım devamlı o örtüyü kullanın evvelden çok kalın sıkı örterlerdi artık unutuldu eski tatlar yok. Deneyin görün. Ekşir de korkmayın beş altı saat daha sonra üstünü açmayı unutmayın. Sabaha kadar kapalı kalırsa tabiki ekşir. En az 2 gün buzdolabında bekletin bozmayın. Şayet sulu ise sütler kimi vakit yağsız olur satıcılar hile yaparlar kaliteli süt ise yoğurdun üstüne kağıt havlu sermeye gerek yok suya çıkmaz. Kalitesiz süt ise yağı alınmışsa belirli olur pişince yüzünde kaymak az olur. Kaliteli sütler pişince yüzünde kaymak fazla olur. Sulu oldu ise üstünü kağıt havlu serin dursun suyu çıkarsa alın yenisini koyun. Yoğurdunuzu 2 gün bozmayın dolapta dursun ki yoğurtun tadını görün kolay gelsin. ????
    ☺
Taş Üzere Yoğurt Mayalamanın Sırrı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı