Süs Ve Tombul Süs Biberi Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Süs Ve Tombul Süs Biberi Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg tombul süs biberi ve yeşil sivri süs biberi
  • 2,5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yemeklik tuz
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım bağdan az maydanoz
Süs Ve Tombul Süs Biberi Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle biberlerimizi yıkayalım, süzelim ve saplarından ayırarak iri olanlarını bıçak sayesinde delelim.
  2. Bu biberlerin tamamını fırın tepsisine alalım ve 160 derecede yarım saat kadar fırında közleyelim. Üstü kararmayacak biçimde, epey yavaşça közlüyoruz. yavaşça yumuşayınca fırından çıkarabilirsiniz.
  3. Biberlerimiz fırındayken sarımsak hariç turşu suyu için tüm gereçleri karıştıralım ve homojen bir karışım olmasını sağlayalım.
  4. Biberlerimizi ılıyınca çukur bir kaba alalım ve üzerine turşu suyumuzu dökelim.
  5. Maydanozumuzu kıyalım, sarımsaklarımızı dilim dilim keselim ve turşumuzun üstüne dökelim. Düzgünce karıştıralım ve birkaç saat bu kapta beklettikten daha sonra kavanozlarımıza alalım. Çabucak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
    🥰
    .
Süs Ve Tombul Süs Biberi Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı