Sızıntı doğrulandı: Wi-Fi 6E muhtemelen yalnızca pahalı iPhone 15 modelleri için

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple’ın gelecekte standart iPhone’lar ve Pro modeller arasında daha fazla ayrım yapmaya devam edeceği zaten havadaydı. iPhone 15 ile bu, görünüşe göre WLAN desteğini de etkilemeli. iPhone’da Wi-Fi 6E kurulumuyla ilgili son birkaç gündeki ilgili söylentiler, şimdi yeni bir sızıntıyla destekleniyor. Bu, yeni bir iPhone modelinin anten mimarisini gösteriyor ve MacRumors tarafından yayınlandı.


Wi-Fi 6E herkes için değil


Şu anda daha hızlı WLAN standardını destekleyen ve sonunda daha az sıkışık 6 GHz bandını da kullanabilen beş Apple cihazı var. Bu, 2023’ten iki mevcut iPad Pro modeliyle başladı, ardından her iki boyutta M2 Pro ve M2 Max ile MacBook Pro ve son olarak 2023’ten Mac mini geldi. İkincisi biraz tutarsız görünüyor çünkü kompakt Mac, Apple için bir profesyonel değil cihaz temsil eder, ancak temelde sevindiricidir.


Eylül 2023’te çıkması beklenen iPhone 15 ile artık Wi-Fi 6E’yi alacak olan yalnızca iPhone 15 Pro ve adı iPhone 15 Ultra olabilecek iPhone 15 Pro Max olmalıdır. Bu aynı zamanda tanınmış sızıntı sağlayıcısı @URedditor’un ortaya çıkardığı anten mimarisinin temsili ile de kanıtlanmıştır. Muhtemelen üreticiler için tasarlanmış dahili bir Apple belgesi olduğu söyleniyor. “D8x” ve “D3y” varyantları arasındaki farkları listeler. iPhone 15 Pro varyantları için “D8x”, standart iPhone 15 için “D3y” kod adı olacağı söyleniyor. Yalnızca D8x, Wi-Fi 6E için gerekli anten altyapısına sahip.

Aslında atipik


Apple’ın yeni WLAN standardını yalnızca Pro modelleri için ayırması şaşırtıcı. Geçmişte şirket, yukarıda bahsedildiği gibi, yeni Mac mini’nin sağladığı destekte açıkça görülen bu tür değişiklikleri tüm ürün yelpazesinde her zaman uygulamıştı. Bu, kullanıcılar için son derece can sıkıcıdır çünkü örneğin, isterlerse WLAN’larını tamamen 6 GHz’e geçiremezler çünkü hala 6E’yi desteklemeyen cihazları vardır – en pahalı iPhone’ları satın almadıkları sürece.

Wi-Fi 6E, daha az kullanılan bandın yanı sıra, bir cihazı uyandırırken daha yüksek bant genişlikleri ve daha hızlı bağlantılar sunar. Ancak teknolojiyi kullanmak için yeni yönlendiriciler gereklidir. Apple, yeni gelişmelere daha hızlı tepki verebilmek için gelecekte kendi WLAN yongalarını oluşturmayı planlıyor, bu planın son zamanlarda aksadığı söyleniyor. Broadcom şu anda gerekli radyo teknolojisini sağlıyor.





Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(bsc)



Haberin Sonu