Sıcak Su İle Kütür Kütür Turşu Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Sıcak Su İle Kütür Kütür Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kornişon salatalık
  • 2 kilo acı biber
1 litrelik kavanoz için ölçü;

  • 1 su bardağı kaynar su
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar nohut
  • 1 su bardağı elma sirkesi ( 1 su bardağından 2 parmak eksik üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz)
  • 1 dolu yemek kaşığı iri tuz
  • 1 çay kaşığı kadar limon tuzu
Üzerine koymak için;

  • Dereotu ya da maydanoz
Sıcak Su İle Kütür Kütür Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle salatalık ve biberlerimizi güzelce yıkayalım ve biberlerin saplarını koparalım.
  2. 1 litrelik kavanozları salatalıkları hoş bir biçimde sıralayalım.
  3. İçine 1 tatlı kaşığı nohut ve 2-3 diş sarımsak ekleyelim.
  4. yeniden boş kalan kısımları da salatalıkla dolduralım ve ortalarına sarımsak koyalım.
  5. En son 2-3 diş sarımsak koyup, 1 çorba kaşığı tuz, 1 su bardağı sirke ekleyelim.
  6. Üzerini kapatacak biçimde dereotu ya da maydanozla kapatalım.
  7. Kavanozun kalan kısmını kaynar suyla dolduralım.
  8. Kavanozumuzun kapağını ve kavanozun kenarlarını peçeteyle silelim.
  9. Kapağı 2 geri, 1 ileri yaparak sıkıca kapatalım.
  10. Kavanozun karşıt kapatalım ve üzerini örtelim. 1 gün bu türlü bekletelim.
  11. Turşuları bu türlü karanlık ve serin bir yerde koruma edebilirsiniz.
    🤤
    😍
    .
Sıcak Su İle Kütür Kütür Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı