Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo şeftali (yıkanmış kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış hali)
  • 3 kilo şeker
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeftaliler yıkanır, süzülür, soyulur.
  2. Çekirdeği çıkarılarak istenilen boyutta kesilir. Ben biraz irice bıraktım.
  3. daha sonra tartılır. (benim ayıklanmış doğranmış hali 3 kilo çıktı)
  4. Tencereye koyulur.
  5. Üzerine tıpkı ölçüde şeker dökülür.
  6. Limon tuzu da temalıp kapak kapatılır. 1 gece sulanana kadar beklenir.
  7. Ertesi sabah tahta kasıla tabanına çöken şeker birkaç tıp karıştırılır.
  8. Orta gözlü ocağa alınır.
  9. Kaynamaya bırakılır.
  10. Arada tabana çöken şeker var ise tahta kaşıkla meyveleri ezmeden karıştırabilirsiniz.
  11. daha sonra kaynamaya birinci çıkmaya başladığında köpürüp havalanıyor sırada ocağı kapatıyoruz.
  12. Üzerine tülbent geçirip güneşe temalır. 2 gün kalsa kâfi. Yada kıvamı istediğiniz hale gelene kadar güneşte bekletin.
  13. daha sonra kavanozlara doldurup kapak kapatmadan 1 gün boyunca buzdolabında bekletilir. 1 günün sonunda çıkarılıp kapaklar takılıp kaldırılır.
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı