Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg şeftali
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeftalileri güzelce yıkayıp soyalım. Şeftaliler orta sertlikte olması kıymetlidir. Taban not
    🥰
    .
  2. daha sonrasında şeftalilerimizi istediğimiz boyutta dilimleyelim.
  3. Yayvan tencereye dilimlediğimiz şeftalileri aktaralım.
  4. Üzerine şekerini döküp kapağı kapalı olarak bir gece bekletelim.
  5. Ertesi gün şeftalileri orta ateşte şeker eridikten daha sonra 20 dakika kaynamaya bırakalım. Orta ara tahta kaşık sayesinde biriken köpükleri alalım.
  6. Kaynamaya devam eden reçelimize limon suyunu ek edip 20 dakika daha kaynatalım.
  7. Reçelimizi sıcakken kavanozlara boşaltalım birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra ağızlarını kapatalım.
  8. Dip not. 7 tanede şeftalinin çekirdeğini pişerken koydum. Rengi fazlaca hoş oluyor. Tercih sorunu söyleyeyim.
    👍
    2 kavanoz çıktı. Bilginize.Afiyet şeker olsun
    🥰
    😊
    🥰
    😊
    .
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı