Sarımsak Tozu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Sarımsak Tozu Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Sarımsak Tozu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 250 gram kuru sarımsak başlarını birinci evvela kabuklarından ayırıp soyuyoruz.
  2. daha sonrasında 1 yemek kaşığı kaya tuzu ile rondo da çekiyoruz. Kremsi kıvamı alana dek.
  3. Ardından yağlı kağıt üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
  4. İnce bir biçimde olacak. Yağlı kağıdı tepsi üzerine koyup güneşde kurutmaya bırakıyoruz.
  5. Çok sıcak ve güneşli havada 2 en çok 3 günde kuruyacakdır.
  6. Kurumaya yöneldiğinde rengi sarı ya dönüyor, ve kıtır kıtır kırılmaya başlıyor kağıtdan kaldırınca. bu biçimde olduğunda bir daha sonraki sürece hazır demekdir.
  7. Kağitdan kaldırıp modülleri tekrar rondoya koyup toz haline gelene dek çekiyoruz.
  8. Resimde de görüldüğü üzere havanda yenidendan biraz da elde dövdüm ki tam ufak olmasını sağlamak istedim.
  9. Sonunda kapaklı kavanoza katıp uzun müddet koruma edebilirsiniz.
  10. Bu metot ile sarımsağı uzun güçlü biçimde kullana bilirsiniz.
  11. İster yoğurda, taze yemeğe nereye dilerseniz, elinizin altında hazır ve konut imali sarımsak tozu elde etmiş oluyorsunuz.
  12. 250 gram sarımsakdan 95 gram kuru toz sarımsak elde etdim.
Sarımsak Tozu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı