Salatalık Turşusu Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kilogram salatalık
  • 1,5 kilogram havuç
  • 250 gram jalapone biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 baş sarımsak
5 kiloluk bidon için

  • 5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 çay kaşığı limon tuzu
  • 2,5 su bardağı elma yahut üzüm sirkesi
Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkayalım (biber olmadan da bu tanımı hazırlayabilirsiniz dilek ettiğiniz sebzelerle çeşitlendirebilirsiniz. )
  2. Salatalıkların baş kısmını alıp dilek ettiğiniz biçimde kesebilirsiniz. Ben tırtıklı bıçak sayesinde düz ve verev olacak biçimde kestim geniş bir kabın içerisine aldım.
  3. hemen sonrasında havuçları soyup tıpkı biçimde dilimledim.
  4. Kapya biberin tohumunu çıkararak iri iri doğradım.
  5. Sarımsağın kabuğunu soyduktan daha sonra onu da kabımın içerisine aldım.
  6. Evde biraz da jalapeno biberim vardı onu da birebir biçimde doğradım. Bu biber turşuya hoş bir acılık vermişti. Fakat konutunuzda yoksa biber siz de hazırlayabilirsiniz istek ettiğiniz zerzevatları koyabilirsiniz.
  7. Bütün turşuluk materyalleri geniş kabın içerisinde güzelce harmayanlayalım.
  8. Bu gereçlerle 5 kiloluk plastik bidon ve bir tane de 1 litrelik cam kavanozu doldurdum. Sıkı sıkıya doldurmaya ortada sırada bastırmaya dikkat edin.
  9. 5 kiloluk kabın içerisine 5 yemek kaşığı kaya tuzu, 5 tatlı kaşığı toz şeker, 5 çay kaşığı limon tuzu, 2,5 su bardağı da elma sirkesi ek ettim.
  10. sonrasındasında da içme suyu ile ağız kısmına gelene kadar bidonu su ile doldurdum.
  11. Üzerine baskı olması için sebzeler üste çıkmaması için de plastik bir kapak koydum ve kapağını kapatıp turşu materyallerinin eşit yayılması için şişeyi birkaç çeşit çevirdim.
  • Kullandığınız kavanozun bidonun büyüklüğüne nazaran tuzunu sirkesini ayarlayın lütfen. Vermiş olduğum bu ölçü tam ölçüdür kış boyunca çıtır çıtır yiyebileceğiniz nefis turşular yapıyorsunuz.
  • Mutlaka içme suyu kullanın ki suyunda bir bulanma yaşanmasın. Ayrıyeten kışın bu turşu suyunu da afiyetle içebilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğumuz turşu 5-6 gün içerisinde yenmeye hazır hale geliyor. Lakin yaklaşık olarak 2 hafta boyunca bekletmeniz daha âlâ olacaktır. Açtığınız turşuları buzdolabında saklarsanız epey uzun mühlet çıtırlığını koruyacaktır. Hazırladığınız turşuları da serin güneş görmeyen bir ortamda koruma etmeyi unutmayınız.
  • Tarifi görüntülü olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi beklerim
    🔽
Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı