Rus vekilden Stoltenberg’e tenkit: Olağandışı duygusal davrandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Rus vekilden Stoltenberg’e tenkit: Olağandışı duygusal davrandı
Telegram’dan açıklama yapan Slutskiy, Stoltenberg’in NATO’nun 1999’da Yugoslavya’da yaşanan olaylarda olumlu rol oynadığı istikametindeki kelamlarına karşılık tarihi bir gerçeği hatırlattı.


Slutskiy, “Genel Sekreter Jens Stoltenberg, olağandışı duygusal davrandı. Bilhassa de Yugoslavya’da sivillerin ömrünü kurtardığını (belli ki Belgrad’ı bombalayarak) ve ülkenin iç cepheleşmeler sonucunda dağıldığını söylemiş olduğinde” tabirlerini kullandı.


Stoltenberg’in NATO’nun genişlemesini ‘saldırganlık’ değil, ‘demokrasinin yayılması’ olarak değerlendirmesine de karşı çıkan Slutskiy, “Batı topluluğu eskisi üzere Moskova’nın tekliflerine önemli yaklaşmıyor” açıklamasını yaptı.


Brüksel’de dün Rusya-NATO Kurulu toplantısı düzenlendi. Bunun öncesinde de Cenevre’de Rusya ve ABD heyetleri içinde ikili görüşmeler gerçekleştirildi.


Kremlin, İttifak’ın eski Sovyet ülkeleri ile askeri işbirliğine, bu ülkelerin topraklarında üs kurmaya ve Rusya sonları yakınlarına saldırı silahları konuşlandırılmasına son vermesini, Avrupa’da bulunan ABD’ye ilişkin nükleer silahların kaldırılmasını ve doğuya hakikat genişlememesine ait garantiler istiyor.


İstişareler bugün de AGİT Daimi Kurulu toplantısı çerçevesinde Viyana’da devam edecek.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.