Pratik Soğan Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pratik Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk mor soğan
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tane karabiber
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tane hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Kavanozun yarısı kadar hindistan cevizi sirkesi (elma da olur)
  • Kavanozun yarısı kadar sıcak su
Pratik Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mor soğanı ince ince piyazlık doğruyoruz.
  2. Soğanın ağzına kadar dolsucacağı küçük uzunluk bir kavanoza evvel soğanı, akabinde baharatları ekliyoruz.
  3. Ardından kavanozun yarısına kadar sirke üzerini sıcak su ile dolduruyoruz.
  4. Ağzını sıkıca kapattığımız kavanozu buzdolabına koyuyoruz.
  5. Yaklaşık 2 saat daha sonra soğan turşumuz hazır oluyor ve bir hafta boyunca da afiyetle tüketebiliyoruz
    🤗
    .
Aroma büsbütün sizin damak tadınıza kalmış bir şey. dilerseniz baharatları çeşitlendirebilirsiniz, ölçüleri ile oynayabilirsiniz, yalnızca tane baharat olması soğanlarınızın pak görünmesi açısından kıymetli.

Pratik Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı