Pesto Sosu (Makarna Sosu) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️1 kase fesleğen(dalından yapraklarını ayırın)
- ️1 büyük demet maydanoz
- ️100 gram çam fıstığı(taze soyulmuş)
- ️170ml zeytinyağı
- ️1 diş sarımsak
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 kesim parmesan (200 gr, kendiniz rendeleyin)
Not EkleTarifi Yazdır
- Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun.
- Fesleğen yapraklarını ayırıp yıkayın.
- Fesleğen, yaprak, maydanoz, çam fıstığı, zeytinyağı, diş sarımsak, rendelenmiş parmesan ve bir tatlı kaşığı tuzu blendera ekleyip krema kıvamına gelene kadar blenderden geçirin.
- Dilediğiniz makarna çeşidi ile pesto sosunu karıştırıp servis edebilirsiniz.