Pancar Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pancar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı pancar
  • 6-7 tane sarımsak
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pancarlarımızı soyup dilimliyoruz.
  2. Tencerede bulunan pancarlarımızın üzeri geçinceye kadar su ekliyoruz.
  3. Pancarlarımızı yavaşça yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Ilık olan pancarlarımızı kavanozumuza alıyoruz.
  5. Yarım su bardağı sirkeye kaya tuzu ve limon tuzumuzu ekleyerek açıyoruz.
  6. Sirkeli karışımı da pancarların üzerine kavanozumuza ek ediyoruz.
  7. Tencerede kalan pancar suyumuzu da kavanozuma ağzı doluncaya kadar ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatıyoruz.
  8. 3-4 gün dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı