Pancar Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pancar Turşusu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg pancar
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 4- 5 diş sarımsak(doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar su
Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pancarları kabuklarını soymadan yıkayıp düdüklüde 30 dakika kadar kaynatalım.
  2. Yumuşayınca düdüklüden çıkartıp kabuklarını soyup doğrayalım.
  3. Kavanoza evvel biraz sarımsak sonrasındasında pancarlardan ekleyip kavanozu bu türlü dolduralım.
  4. Üzerine sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip kalanına da su ekleyip kapağını kapatalım.
  5. Orta ara alt üst edip serin bir ortama bırakalım.
  6. 1 hafta içerisinde turşumuz hazır olacaktır.
Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı