Motorola Edge 40 testte: şık, kullanışlı ve hızlı

sıcakkafa

Yeni Üye
Motorola Edge 40 Pro (test raporu) ile karşılaştırıldığında, Edge 40 yalnızca daha ucuz değil, aynı zamanda önemli ölçüde daha düz. Sadece 7,6 milimetrelik bir derinlik ve 171 gramlık nispeten hafif ağırlık, şık ve yüksek kaliteli modeli genel olarak şaşırtıcı derecede kullanışlı hale getiriyor. Şaşırtıcı, çünkü cihaz 6,55 inçlik ekranıyla tam olarak küçük değil. Ancak arka taraftaki neredeyse yumuşak, biraz kauçuksu plastik yüzeyle birlikte, akıllı telefon ele iyi oturuyor. Arkadan metal çerçeveye geçişler neredeyse hiç fark edilmiyor, aynısı öndeki camdan metal çerçeveye geçişler için de geçerli. Minimal ve nazikçe takılan arka taraftaki hafifçe yükseltilmiş kamera ünitesi de şık. Bununla birlikte, kameranın iki büyük merceği kasadan net bir şekilde çıkıntı yapıyor, böylece akıllı telefon masanın üzerinde kullanmak istediğinizde biraz sallanıyor. Suya ve toza karşı koruma için IP68 sertifikası ve hoş kullanım da dahil olmak üzere mükemmel işçilik, Motorola Edge 40’ı neredeyse telkari bir akıllı telefon haline getiriyor.
























ekran










Daha önce de belirttiğimiz gibi 6,55 inçlik ekran OLED teknolojisini kullanıyor ve 2400×1080 piksel çözünürlük sunuyor. Bu, inç başına 402 piksel (ppi) hoş bir görüntü netliği sağlar ve harika kontrastlar, mükemmel siyah seviyeleri ve istenirse hoş canlı renkler sayesinde genel olarak harika görünür. Akıllı telefonun kalan güçlü donanımıyla birlikte 144 Hertz’e kadar yenileme hızı sayesinde hareketli içerik kesinlikle akıcı görünür. Parlaklık, Pro modelinin yalnızca biraz altındadır, 875 cd/m², yazın güneşin doğrudan panele vurduğu yaz aylarında bile düzgün okunabilirlik sağlar. Motorola’nın tam teşekküllü her zaman açık bir ekran kurmaması, ancak ekrana dokunulduğunda veya akıllı telefon hareket ettirildiğinde yalnızca ilgili bilgileri kısaca göstermesi biraz utanç verici. Pro modelinde de durum böyle.




Motorola Edge 40’ın testteki tüm resimleri


Motorola Kenar 40


























kamera










İlk bakışta Motorola Edge 40’ın kameraları, bir telefoto lens eksik olsa da Pro modelini andırıyor. Aslında, yine 50 megapiksele sahip ana kamera gerçek bir vurgu sunuyor: Optik görüntü sabitleyici (OIS) ile, son derece parlak f/1.4 diyafram açıklığı sayesinde düşük ışıkta bile şaşırtıcı derecede iyi fotoğraflar çekiyor. Genel olarak, gündüz çekimleri güzel ve keskin görünüyor, ancak yeşil tonlar fazla vurgulanmış. Görüntü gürültüsü yok ve görüntü dinamikleri oldukça iyi. Gece çekimlerinde bile görüntü parazitinin zayıf olması hayret verici. OIS ve aşırı diyafram açıklığının etkileşimi burada olumlu bir etkiye sahiptir.




Geniş açı burada tam olarak yetişemez, ancak görüntü netliği açısından açıkça dezavantajlıdır. Ama günlük hayatta ara sıra yapılan çekimler için kesinlikle yeterli. Telefoto lensin olmaması üzücü, çünkü Edge 40’ın dijital yakınlaştırması en geç iki kattan fazla büyütmeyle artık ikna edici değil. 32 megapiksel ön kamerayı çok beğendik. Sadece geleneksel özçekimlere izin vermekle kalmaz, aynı zamanda biraz daha geniş açıyla gruplara da izin verir. Videolar aslında oldukça iyi görünüyor, ancak Edge 40, oldukça güçlü yonga setine rağmen yalnızca 4K/30 veya FHD/60’ı işliyor. Bu tamamen anlaşılır değil. 600 Euro’ya varan fiyat aralığı için akıllı telefon, özellikle ana lens olmak üzere kamera söz konusu olduğunda genel olarak iyi bir rakam.
























mobilya










Pro modelinin aksine Edge 40’ta Qualcomm’dan Snapdragon 8 Gen 2 değil, Mediatek’ten Dimensity 8020 bulunuyor. Genel olarak, rakibin en iyi yonga seti kadar güçlü değil, ancak ileri teknoloji akıllı telefonları da hedeflemiyor. “Normal” Edge 40, bellek söz konusu olduğunda da biraz geride kalıyor, 12 yerine 8 GB RAM var ve aynı boyuttaki 256 GB dahili, genişletilemeyen bellek, daha hızlı 4.0 sürümü yerine UFS 3.1 kullanıyor. Bu, kıyaslamalarda yalnızca sınırlı bir ölçüde fark edilir. Orta seviye akıllı telefon 3Dmark Wildlife Extreme’de 3600 yerine 1270 puan alırken, PCmark Work 3.0 15.000 yerine 15.300 puan bile alıyor. Yakından bakanlar bile günlük yaşamda sadece küçük farklılıklar göreceklerdir. Genel olarak, Edge 40, son derece güçlü Pro modeli kadar hızlı tepki vermiyor, ancak bu kadar doğrudan bir karşılaştırma dışında, Edge 40 oldukça iyi iş çıkarıyor. Burada kimse performans eksikliğinden şikayet etmeyecek, oyuncular çoğu oyundan bile memnun olmalı. Ancak, en azından aşırı derecede zorlu oyunlarda gerçek bir farkın görülmesi muhtemeldir.




Motorola ayrıca geri kalanıyla birlikte kesintiler yapıyor, ancak aynı şey burada da geçerli: Tam olarak yüksek bir puan (mecazi anlamda) aramıyorsanız, verilen donanımla günlük yaşamda sorunsuz bir şekilde geçinebilmelisiniz. Edge 40, -7 yerine Wifi-6, 5.3 yerine Bluetooth 5.2 ve -3.2 yerine USB-C-2.0 sunar. İkincisi, kullanıcıların muhtemelen sinir bozucu bulmaları muhtemeldir. Tam olarak hatasız tanımayan oldukça aşağıya yerleştirilmiş parmak izi sensörü de bizi rahatsız etti. Stereo hoparlörler ise tam sesi ve Dolby Atmos’u ile bizi ikna etti.




Yazılım söz konusu olduğunda Motorola, mevcut, büyük ölçüde “kurcalanmamış” Android ile iyi bilinen başarı tarifine güveniyor – burada sürüm 13. Motorola, büyük ölçüde vanilya işletim sistemi için harika Moto Actions’ı sunmaya devam ediyor. ilgili uygulamada ayarlayın. El feneri fonksiyonunun çift doğrama hareketi ile etkinleştirilmesi bizim için hala rakipsiz. Ne yazık ki bu, üreticinin yalnızca iki tam Android sürümü ve üç yıllık güvenlik güncellemeleri sunduğu Motorola’nın güncelleme vaadi için geçerli değil. Google ve Samsung gibi rakipler bunu çok daha iyi yapıyor.
























Pil paketi










4400 ila 4600 mAh ile Motorola Edge 40’ın bataryası Pro modelindekinden çok daha küçük değil ve yine Qi standardı üzerinden 15 watt ile kablosuz şarj da yer alıyor. 125 watt yerine 68 watt olduğu için kabloyla biraz daha uzun sürüyor, 40 dakikanın hemen altında cihaz tekrar doluyor. Genel olarak, tamamen şarj edilmiş bir pille Edge 40’ın çalışma süresi, Pro modeliyle kabaca aynı seviyededir – yani: PCmark pil testindeki yaklaşık 12 saat, kolayca bir güne karşılık gelen, ancak daha çok iki güne benzeyen bir çalışma süresine işaret eder. günlük kullanım. Bu, güçlü ve ince bir akıllı telefon için makul bir değer.
























Fiyat










Motorola Edge 40’ın RRP’si 600 Euro’nun biraz altında. Farklı bellek sürümleri yoktur, ancak üç renk siyah, mavi ve yeşildir.
























Çözüm










Edge 40 ile Motorola, arzulanan çok az şey bırakan gerçekten harika bir akıllı telefon yarattı. Kenarları önde ve arkada yumuşak plastik malzemeli ince tasarımın yanı sıra yeterli saklama alanıyla performansı seviyoruz. Kamera iyi geceler çekimleriyle şaşırtıyor ama videolar için 4K/60 iyi olurdu. Model ayrıca batarya konusunda da puan alıyor ve ekran harika. Eleştiri olarak sadece USB 2.0’a sahibiz – bu, 2023’te artık 400 Euro’nun üzerindeki akıllı telefonlarda görünmemelidir. Edge 40 için en büyük rakibin Google Pixel 7 olması muhtemeldir (inceleme). Başka alternatifler arıyorsanız, 750 Euro’ya kadar veya 500 Euro’ya kadar skor tablolarımıza başvurmalısınız.