Mor Soğan Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mor Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

Ölçü ölçüsü 1 litrelik kavanoz içindir!!!

  • 4-5 adet mor soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı silme kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
Mor Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mor soğanları soyup ince yarım ay halinde doğruyoruz.
  2. 1 litrelik cam kavanozu dolduruyoruz.
  3. Üzerine sarmısakları, tane karabiberi, tuzu, şekeri, limontuzunu ve sirkeyi ekliyoruz.
  4. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kavanozu sıkıca kapatıp karşıt çeviriyoruz.
  5. 1 gün bu türlü bekletip sonraki gün buzdolabında koruma ediyoruz.
  6. Turşumuz 3-4 gün daha sonra yemeye hazır.
Afiyet olsun ????.

Mor Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı