Mis Kokulu Havuç Reçeli Tadına Şaşırıcaksınız

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mis Kokulu Havuç Reçeli Tadına Şaşırıcaksınız Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 50 ml toz şeker
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 kg şeker
Mis Kokulu Havuç Reçeli Tadına Şaşırıcaksınız Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Havuçları soyun ve rendeleyin.
  2. Rendelenmiş havuca 50 ml toz şeker ekleyin.
  3. Havuçları kenarda en az bir saat bekletin.
  4. Bekletilen havuçları 5 dakika tavada soteleyin.
  5. Bir litre suya bir litre şeker ekleyin ve karıştırın.
  6. Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu atın, 5 dk daha kaynatın.
  7. Kaynadıktan daha sonra havuçları da şerbete karıştırıp 25-30 dk kısık ateşte kaynatın.
  8. Soğuduktan daha sonra kavonozlara alın (Kaynama müddeti değişkenlik gösterebilir emin olmak için ortada bir bal kaşığı kaseye koyup buzdolabında 5 dakika bekleterek kıvamına bakın)
Mis Kokulu Havuç Reçeli Tadına Şaşırıcaksınız Tanımı Fotoğraflı Yapılışı