Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 litre süt
- 1 kase yoğurt (en az 300 gram mayalanması için )
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 litre sütü tencereye koyup kaynatıyoruz.
- daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Serçe parmağı bandırıp sıcaklığın ılık olduğuna bakıyoruz (sütün ılınmasını beklerken sütün üzerinde oluşan kaymağı alıyoruz)
- Süt ılındıktan daha sonra 1 kase yoğurdu düzgünce çırpıp ılık olan sütün içerisine döküp güzelce karıştırıyoruz .
- Kapağını kapatıp 1 bataniye ile üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Sabah namazına kalktığımızda buz dolabına koyalım.