Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg süt
- 15 adet yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüzü pişirelim, soğuduktan daha sonra hamur basamağına geçeceğiz.
- Elinizde paket hazır süt var ise oda olur yumurtaları kırıp farklı bir kapta çırpın.
- Süt ve yumurtaları yoğurma kabına alın tuz ekleyin.
- Su katmadım ben hiç süt kâfi geldi aldığı kadar un ile yoğurun fazlaca yumuşak yoğurmayın sert hamur olacak biraz.
- ondan sonrasında dinlenmeye bırakın hamurumuzu.
- Dinlenen hamuru bezilerini dökün. Büyük bezi olacak biçimde yavaşça oklava yardımı ile açın kesin.
- Elinizde biçimler verip yuvarlayın.
- hemen sonrasında yuvarlanan makarnaları kesin.
- Kesilen makarnaları serin bir yere kuruşun bir gün. Afiyet olsun tavukla da pişebilir yoğurtlu sarımsak da yakışıyor buna herkese afiyet olsun