Lahana Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk turşuluk lahana
  • 1 adet orta uzunluk mor lahana
  • 3 – 4 adet havuç
  • 3 – 4 adet kapya biber
  • 1 – 2 yemek kaşığı nohut
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (İsteğe bağlı eklemeseniz de olur)
  • 9 – 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı sirke
  • 5 – 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar su
Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lahanayı, mor lahanayı iri iri doğrayıp leğene alın.
  2. Üzerine iri doğranmış kapya biber, havuç ve sarımsakları koyup elinizle harmanlayın.
  3. Şekeri, yağ, limon tuzunu, tuzu sirkeyi üzerine döküp yeniden elinizle karıştırın.
  4. Turşuyu kuracağınız kabin altına nohutu koyun.
  5. Üzerine harmanladığınız lahanaları koyup sıkı sıkı bastırın.
  6. sonrasındasında sebzelerin üzerini geçecek biçimde içme suyu döküp kapağını sıkı sıkıya kapatın. Serin güneş almayan yerde koruma edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
    🌹
    .
Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı