Kütür Kütür Turşu Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kütür Kütür Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet havuç
  • 1 kilo acur
  • 1 kilo hıtta
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 20 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 çay bardağı sirke
  • Kaynar su
  • 1 yemek kaşığı şeker
5 kiloluk kavanoz yada bidon


Kütür Kütür Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün zerzevatları yikadiktan daha sonra bidon tabanına evvela sarımsaklar ve nohutlar koyulur ve istenilen biçimde gereçleri koyalım.
  2. Ara orta sarımsaklar koyulmaya devam edilsin süreç bitince 6 yemek kaşığı kaya tuzu,5 çay bardağı sirke,1 yemek kaşığı şeker eklenir ve kaynar su üzerine geçecek kadar ek edilir.
  3. Ağzı sıkı kapatılır 30 gün ortasında tüketmeye hazırdır.
Deneyecek olanlara afiyet olsun biz şad kaldık kış aylarında yemeklere yakışan enfes bir lezzet.

Kütür Kütür Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı