Kozalak Balı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kozalak Balı Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 adet taze yeşil kozalak
  • 2 adet limon
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 su bar şeker
  • Yarım çay bardağı sirke su
Kozalak Balı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Akşamdan kozalaklar yıkanıp, geniş bir kaba konup, üstüne kaynar su konup sirke ve 1limon sıkılıp limonu içine atıp üzerini kapatıp sabaha kadar dinlendirilir.
  2. Kozalaklar sabah süzülüp, tekrar yıkanıp, geniş bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su konup kaynamaya bırakılır 2saat altı açık kaynatılır üzerine gelen köpükler alınır, daha sonra pak beyaz tülbent ile süzülür tekrar ocağa alınır.
  3. Tencere süzülen suyu koyup 1su bardağı şeker atıp, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca 1 limon sıkılır, limontuzu atılır, 1 saat kaynatılır yanında olun taşabilir.
  4. Altı açık bir biçimde 1 kaseye bir kaşık atıp, yoğunluk kıvamı denetim edilir. Kıvamı olunca sıcak bir biçimde kavanoza konup ağzı sıkıca kapanıp aksi konup dinlendirilir afiyet olsun doğal antibiyotik.
Kozalak Balı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı