Kornişon Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 litrelik bidon
  • 8 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 4 buçuk su bardağı sirke
  • 5 diş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 avuç kişniş
  • 15 tane nohut
  • 2 buçuk lt hazır su
Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bidonun tabanına yıkanmış çiğ nohutları dökün.
  2. daha sonrasında kabuklarından ayırdığınız iki tane sarımsağı atın.
  3. hemen sonrasında yeterlice yıkayıp uçlarını temizlediğiniz kornişonu koyun ortasına kalan sarımsağı da koyun.
  4. En son ince bir tülbente koyduğunuz kornişonu koyun üstünede maydanozu koyun.
  5. Sırayla tuz ,limontuzu ve sirkeyi dökün.
  6. Üstünede kesinlikle hazır su dökün yoksa vakit içinde su bulanıklaşır kireçten dolayı o denli olsun istemeyiz dimi
    🙂
  7. Hazır suyuda dökün büsbütün dolana kadar ve kapağını kapatın işte bu kadar :)???? Bir ay hiç açmadan serin yerde koruma eden konutunuz hayli sıcaksa buzdolabında saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????
    ♥
    .
Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı