Konut Üretimi Doğal Ketçap

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ev Üretimi Doğal Ketçap Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
  • 2 kg domates
  • Yarım kg kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sirke
Ev İmali Doğal Ketçap Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğan doğranır yağda karamelize edilir. Domates, sarımsak, kapya biber ve elma doğranır soğanın üzerine eklenir.
  2. Domates yumuşayınca şeker, tuz ve karabiber eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir ve blender dan geçirilir.
  3. Sirke eklenir karıştırılır, kıvam alıncaya kadar kapak kapalı bir biçimde pişirilir.
  4. ondan sonrasında süzgeçten geçirilir. Sterilize edilmiş şişelere sıcak doldurulur ve bir daha sterilize edilmiş yeni kapaklar ile sıkı kapatılır.
  5. Şişeler aykırı bir şekikde tencereye alınır. Şişelerin yarısına gelecek kadar su eklenir ve 5 dk kaynatılır.
  6. Şişeler bu türlü soğuduktan daha sonra düzeltilir ve serin karanlık bir yerde 1 yıl koruma edilir.Deneyen herkese afiyet olsun.
Ev Üretimi Doğal Ketçap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı