Konut Tarhanası Üretimi Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ev Tarhanası Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biberi
  • 1 kg armut domates
  • 1 kg kuru soğan
  • 1 lt su
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 3,5 kg un
Ev Tarhanası İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Herkese merhabalar.Kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarından biri olan tarhanayı kendimiz tertemiz mis üzere içimize sinerek yapacağımız ve yaparken keyif alacağımız bol vitaminli olduğundan emin olarak içersiniz.

  1. Domates biberleri soğanı maydanozu yıkayarak ufak ufak doğrayalım.
  2. Üzerine bir litre su eği yapıp düzgünce ezilecek kıvama gelinceye kadar pişirelim.
  3. Haşladığımız nohutu ekleyerek blender ile ezip süzgeçten geçirelim.
  4. Karışımı yoğuracağım genişçe bir tepsiye alalım.
  5. Üzerine yoğurt, tuz ve kuru naneyi katıp karıştıralım.
  6. Yavaş yavaş unu ekleyerek katı bir hamur elde ediyoruz.
  7. Tepsimizin üzerini kapayarak ekşimesi için yedi gün bekletiyoruz.
  8. Fazla ekşi olmasını istemiyorsanız üç gün bekletmek kâfi.
  9. Beklettiğimiz sürece her gün bir fasıl karıştıralım.
  10. Güneşi oldukcaça bakılırsan konutumuzun bir kısmına büyükçe bir çarşaf serip üzerine birer yemek kaşığı hamur dökelim. Kurumaya başlayınca ufalayalım.
  11. Kevgirden geçirelim. bu türlü de bir kaç gün kurutalım.
  12. Bez torbaya koyup saklayabiliriz.Deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.Afiyet olsun
    😋
Ev Tarhanası Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı