Kızılcık Marmelatı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kızılcık Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kızılcık
  • 9 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Kızılcık Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kızılcıkların sapları var ise çıkarılır, yıkanır. Haşlamak için tencereye konur. Kızılcıkların üstüne çıkacak kadar su konur. 1 saat kaynatılır.
  2. Biraz soğuduktan daha sonra süzgeçten geçirip kalan sudan arındırın. Soğumasını bekleyin.
  3. Soğuduktan daha sonra bir tencere alın üzerine süzgeç koyun.
  4. Süzgecin üzerine haşlanmış kızılcıkları dökün elinizle ezin ezdikçe elinize çekirdekleri gelecektir. Elinize gelen çekirdekleri çıkarın.
  5. Tamamıyla çekirdekler çıkıp kızılcık ezmesi kalana kadar ezin. En uğraştırıcı kısmı bu. Bana göre bu marmelatın en sıkıntı tarafı. Bu iş 1 saat alıyor. Şahsen ben 1 saatte yapıyorum.
  6. Çekirdekten arındırdığınız kızılcık ezmelerini süzgeci kaldırıp içine atarsanız daha kolay olur.
  7. Süzgeçte yer açılır daha kolay ezip çekirdekleri çıkartırsınız. Bu süreç bitttikten daha sonra ocağa alıp kısık ateşte üzerine şekeri ekleyip daima karıştırarak 30dk kaynatın.
  8. 30 dk bittikten daha sonra limon suyunu ekleyip 10dk daha kaynatın.
  9. Ocağı kapatın biraz soğuyana kadar bekleyip kavanozlara doldurun. Yeterlice soğuduktan daha sonra buzdolabına koyun. Afiyet olsun!.
Kızılcık Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı