Kışlık Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 kilo Bursa domatesi
  • 3 kilo kapya biber
  • 1 kilo yeşil biber
  • 4-5 büyük baş sarımsak
  • 2 avuç dolusu acı biber (Acısını az istiyorsanız 1 avuç katın )
  • Yarım bardak üzüm sirkesi
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon (Baharatları ve tuzu damak zevkinize bakılırsa ayarlayın)
Kışlık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün materyalleri yıkayalım sonrasındasında domateslerin sap kısımlarını keselim, domatesleri epeyce küçük olmayacak biçimde keselim ve büyük bir tencereye alalım.
  2. Bütün domatesleri kestikten daha sonra tencerenin altını kısığa yakın açalım. bir süre daha sonra domatesler sulanıp, kaynamaya başlayacak.
  3. Kaynadıktan daha sonra 10 dk daha kaynatıp, altını kapatalım ve domatesleri blenderdan geçirelim güzelce pürüzsüz olsun daha sonra yeniden ocağa alıp altını yakıp kısalım.
  4. Kapya biberleri ve yeşil biberleri robottan geçirelim ve kaynayan domatese ekleyelim daha sonra sarımsakları da robottan geçirip onu da ek edelim son olarak acı biberleri de robottan geçirip, ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  5. böyle 30 40 dakika kaynatalım istediğiniz kıvama gelince altını kapatalım ve sıcak sıcak cezve sayesinde kavanozlara dolduralım (Cezve kullanmak hayli pratik ve kolay oluyor ayrıyeten kavanozlara doldururken etrafa dökülmesin kavanozlar kirlenmesin diye kola şişesinin ağız kısmını kesip kavanoza yerleştirip o biçimde doldurdum fotoğraflarda nazaranbilirsiniz)
  6. Hemen kavanozların kapaklarını 2 ileri 1 geri tekniği ile kapatalım ve zıt çevirelim bu türlü soğuyana kadar bekletelim.
  7. Soğuduktan daha sonra kavanozları düz çevirip kapakları âlâ kapanmış mı denetim edelim bu türlü uzun müddet bozulmadan bekletebilirsiniz ve işte bu kadar sosumuz hazır. Deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun
    🌼
    😊
Kışlık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı