Kışlık Şakşuka

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 2 kg domates
  • 750 gram kadar karışık biber
  • 2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Kışlık Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biber ve patlıcanları temizleyip yıkayalım iri iri doğrayıp az yağda biber ve patlıcanları kızartalım.
  2. Çok kızarmasına gerek yoktur süzgecin üzerine alalım süzdürelim.
  3. Domatesleri de yıkayıp rondodan geçirelim.
  4. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alalım evvel domatesleri ekleyip 20-25 dakika pişmeye bırakalım kıvam alıp suyunu çektikten daha sonra sarımsak ve tuz ek edelim.
  5. 1-2 dakika daha kaynattıktan daha sonra içerisine kızarttığımız biber ve patlıcanları ek edelim.
  6. 4-5 dakika birlikte kaynatalım.
  7. Tuzunu denetim edelim sıcakken kavanozlara doldurup zıt çevirelim.
  8. Bir gece bu türlü bekledikten daha sonra.
  9. Serin ve güneş görmeyen bir yere kaldıralım afiyet olsun.
Not : ister kahvaltılarda ister yemeklerde kullanabilirsiniz.Kavanoz kapakları sıfır olmalıdır.

Kışlık Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı