Kışlık Konserve Üzüm Kompostosu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Konserve Üzüm Kompostosu Tanımı İçin Malzemeler

  • Üzüm
  • İçme suyu
  • 1.5 yemek kaşığı şeker (Her şişe için)
Kışlık Konserve Üzüm Kompostosu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Üzüm saplarında koparılır ve sterilize edilmiş şişelere doldurulur.
  2. Her 500 ml şişeye 1. 5 yemek kaşığı toz şeker eklenir ve üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  3. Sterilize edilmiş yeni kapaklar ile sıkı kapatılır ve tencereye alınır.
  4. Şişelerin yarısını geçecek kadar su eklenir 15 dk kaynatılır.
  5. Şişeler sudan alınır yine kapaklar sıkılır ve suyun içine aykırı bırakılır.
  6. Soğuduktan daha sonra şişeler sudan çıkarılır.
  7. Kurulanır ve kapaklar denetim edilir.
  8. Kapakların vakumlanmış olması gerekir. Vakumlanmamış kavanozlar saklanmamalıdır. Serin, karanlık bir ortamda 1 yıl saklanabilir.
Kışlık Konserve Üzüm Kompostosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı