Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan İmali

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo patlıcan
  • Zeytinyağı
Buzdolabı poşeti


Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Karnıyarık sevmeyen yoktur sanırım
🤗
kızartıldığında yağ çektiği için fazlaca yağlı oluyor, o yüzden ben kızartmadan yapıyorum. Çok lezzetli oluyor kesinlikle denemelisiniz.

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10-15 dk bekletip kurulayalım.
  2. hemen sonrasında zeytinyağı ile heryerini yağlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dk. pişirelim.
  4. Soğuduktan daha sonra buzdolabına poşetlerine kullanacağız kişi sayısına göre yerleştirip derin dondurucuda saklayalım.
  5. Kullanacağımız vakit önce çıkarıp buzları eridikten daha sonra ortadan bıçak sayesinde kesip yemek kaşığı sayesinde içini genişleterek açabiliriz.Afiyet olsun
    🤗
    .
Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı