Kırmızı Pancarlı Lahana Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kırmızı Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük uzunluk karnabahar
  • 3 adet havuç
  • 1 büyük uzunluk kırmızı pancar
  • 3 -4 diş sarımsak
  • 1 kg lık kavanoz için 1 kahve fincanı sirke
  • her 1 kg lık kavanoz için 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 tane limon tuzu
  • 2 küp şeker
Kırmızı Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları kollarından istediğimiz büyüklükte ayıralım ve yıkayalım.
  2. Havucu ve kırmızı pancarı soyalım ve istediğimiz büyüklükte dilimleyelim. Sarımsakları soyalım.
  3. Kavanozun yarısına kadar karnabahar, havuç, sarımsak, şeker pancarı ondan sonrasında kalan karnabaharı, havucu sarımsak ve şeker pancarını ekleyelim bu türlü kavanozu tamamlayalım.
  4. Bir kapta sirke limon tuzu ve kaya tuzunu karıştıralım ve kavanoza dökelim.
  5. Kavanozun üstünü kaynar su ile tamamlayalım ve üzerine küp şeker atalım kapağını sıkıca kapatalım (Ben 2 kglık kavanoz kullandım. Siz ölçüleri her bir kg için bir fincan sirke ve 1-1,5 yemek kaşığı tuz olarak ayarlayabilirisiniz)
Kırmızı Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı