Kesilmiş Sütten Peynir İmali

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kesilmiş Sütten Peynir İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg süt (kesilmiş)
  • 1 adet limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet tülbent
Kesilmiş Sütten Peynir Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütünüz kesilmediyse kullandığımız gereçlerle kesilecektir.
  2. Sütü ocağa alalım.
  3. Kaynayan sütünüzün içerisine limon suyu ve tuzu ekleyelim.
  4. Arada karıştırarak kaynatalım.
  5. İyice kesilen top top olan sütümüzü tülbent sayesinde süzelim.
  6. Ağzını bağlayalım.
  7. 1,5 saat kadar üzerine yük koyarak süzülmesini bekleyelim (herhangi bir yük koyabilirsiniz ben tabak koydum).(Not : süzülen peynir suyunu dökmeyelim, suyu süzüldükten daha sonra ben tezgaha almayı tercih ettim).
  8. Tezgaha aldığımız peynirimizin üzerine yenidendan yük koyalım (ben su dolu tencere koymayı tercih ettim).
  9. Koyduğumuz yük şekillenmesine ve yeterlice süzülmesine niye olacaktır.
  10. 2 saat’te bekledikten daha sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Not 1; Kullandığım konut araç gereçlerini uyguladığım fotoğraflara bakarak bilgilenebilirsiniz içerisine eklediğimiz tuz mayası olduğu için peynirimiz tuzsuz olacaktır.Tuzlu yeğleyenler için; süzülen bir ölçü suyun içerisine tuz ekleyip dilimlediğiniz peyniri içerisinde koruma ederek tüketebilirsiz.

Not 2 : Bir daha sonraki tarifim’de peynir suyunu değerlendirirerek yumuşacık poğaça elde ettim.Sizde dilerseniz tanımıma göz atarak peynir suyunu kıymetlendirebilir siniz.

Peynir altı suyunu ;Çorbalarda,Hamur işinde,Çocuklar için hazırlanan yiyeceklere eklenebilir,Kahvaltılık tanımlara eklenebilir,Cilt bakımında kullanılabilir,Sizde farklı biçimlerde değerlendirebilirsiniz.

Kesilmiş Sütten Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı