Kaynar Su İle Çıtır Kornişon Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kaynar Su İle Çıtır Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik her kavanoz için

  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı salamuralık iri tuz
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sirke
  • Kaynar su
Kaynar Su İle Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kornişonlar sudan geçirilir.
  2. Geniş bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar su doldurulur.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı karbonat eklenir. kimi birtakım karıştırılarak ve ovularak yaklaşık 1 saat bekletilir. Suyu arınana kadar güzelce yıkanır.
  4. Her kavanoz kornişonlar ile doldurulur.
  5. Her kavanoza sarımsak ,tuz, şeker ve sirke eklenir.
  6. Su kaynatılarak kavanozlar su ile tamamlanır ve çabucak kapakları sıkıca kapatılır.
    ➡
    yeni kapak kullanıyoruz ve kapakları 3 geri 1 ileri tekniği ile kapatıyoruz.
  7. Ters çevirmeden kavanozlar büsbütün soğuyana kadar yerini değiştirmiyoruz. İsterseniz her kavanoza minik 1 kısım dereotu ekleyebilirsiniz. Hoş aroma katıyor. Afiyet olsun.
    ❤
    🥰
Kaynar Su İle Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı