Kayısı Reçeli Az Kurutulmuş Kayısıdan

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayısı Reçeli Az Kurutulmuş Kayısıdan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 ölçü kayısı
  • 1 ölçü şeker
  • 1 ölçü su
  • 1 limonun suyu
Kayısı Reçeli Az Kurutulmuş Kayısıdan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kayısı reçeli aslında soyulup, kirece yatırılarak yapılır. bu biçimdece reçelin ortasında kayısılar dağılmaz. Bu sistem bana epeyce doğal gelmediği için farklı arayışlardaydım ve sonunda bu usulü buldum.
  2. Bu sistem yardımıyla kayısıların tadı ve aroması kaybolmuyor. Efsane bir lezzet oluyor.
  3. Tam olgunlaşmamış ve yumuşamamış kayısılar çekirdekleri çıkartılarak dörde bölünür. Güneşte iki gün hafifçeçe kurutulur.
  4. Kayısılar 6 kase oldu tıpkı kaseyle ölçü almaya başladım.
  5. Şerbet için kayısılar kadar su ve şekeri (Benimki 6 kase su ve 6 kase şeker) tencereye koyup pişirelim.
  6. Şerbet yoğunlaşınca kayısıları ekleyelim pişirmeye devam edelim.
  7. Pişmeye yakın bir limonun suyunu ekleyelim (Kayısı ölçüsü az ise yarım limon ekleyin)
  8. Koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp üzerini tülbentle örtelim güneşte birkaç gün bekletelim.
  9. Kıvamını alınca kavanozlara dolduralım.
  10. Reçelin pişme kademeleri ile ilgili görüntüyü aşağıya ekledim. Afiyet olsun.
Kayısı Reçeli Az Kurutulmuş Kayısıdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı