Kayısı Marmelatı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayısı Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kayısı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
Kayısı Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kayısılarımızı güzelce yıkayalım, ne kadar yumuşak olursa kayısılar o kadar lezzetli olur.
  2. Çekirdeklerini çıkardığımız kayısıları tencereye alıp üzerine suyumuzu ekleyip yumuşayana kadar kaynatalım.
  3. Kaynadıktan daha sonra blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alalım.
  4. Bu ortada tadına bakalım ona göre şekeri ilave edelim.
  5. Biliyorsunuz ki marmelatlar reçele kıyasla daha az şekerli olur bu yüzden şeker ölçüsünü sizin damak tadınıza bırakıyorum
    🤗
    .
  6. Şekerimizde eridikten daha sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduralım ve pak bir kapakla sıkıca kapatıp karşıt çevirip bir gün bekletelim. Afiyet olsun
    🤗
    .
Kayısı Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı