Kavanozda Kuru Yaprak Salamura Tüm bilgileriyla

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kavanozda Kuru Yaprak Salamura Tüm bilgileriyla Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kg taze asma yaprağı
  • 8 adet yarım litrelik kavanoz
  • 3 adet bir litrelik kavanoz
  • 11 adet sıfır kapak
Kavanozda Kuru Yaprak Salamura Tüm bilgileriyla Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yaprakların saplarını bir iki santim olacak biçimde koparın.
  2. Boyutlarına ve kalınlık durumuna nazaran kümelere ayırın.
  3. Kuru olduğundan emin olduğunuz kavanoza 5-6 adet yaprağı katlayarak yerleştirin.
  4. Bu süreci yer sofrasında yaparsanız kuvvetinizi daha fazlaca vererek kavanozları sıkı doldurmuş olursunuz.
  5. böyle azar azar her yaprak koyduğunuzda elinizle yada sarımsak döveciyle bastırın.
  6. Kavanozları sıkı bir biçimde doldurduktan daha sonra ağızlarını sıfır kapakla sıkıca kapatın.
  7. Kavanozları aykırı biçimde tencereye dizin.
  8. Kaynamış suyu tencereye boşaltın.
  9. Su kapağı geçip boyun kısmına kadar dolu olsun.
  10. böyle kavanozları 5 dakika kaynatın.
  11. Kapakları bez sayesinde yine sıkıştırıp sofra bezine aksi çevirin.
  12. Üzerini sıkıca örtün kapaklar bu biçimdece vakumlansın.
  13. böyle bir gün beklesin.
  14. Kapakları tekrar denetim edip karanlık bir dolap yada kilere kaldırın.Kullanacağınız vakit yaprağı 3-4 dakika kaynar suda kaynatın.
Dip not olarak ;Kalın olan yaprakları tencerede kaynattım bir büyük kavanoza sıcak sıcak bastım.

  • Kapağını çabucak kapatıp üstünü sardım(domates sos yapar gibi).
  • böyle birinci denemiş oluyorum.
  • Eğer hoş olursa kaynatarak kavanozlara basacağım.
  • Altta fotoğrafları var.
  • Sizede bir fikir olsun istedim.
  • Toplamda 3 tane 1 kg lık kavanoz 8 tane yarım kg lık kavanoz çıktı.
  • İri yaprakları da ayırmıştım küçük bir kg lık tencere sarma çıktı.
  • Not.
  • Yaprak alırken:.
  • Elinizde buruşturun şayet kırılma yapıyorsa kartlaşmış demektir.
  • Saplarının olabildiğince yeşil bulunmasına dikkat edin.
  • Rengi mora yakın saplar artık yaprağın tazeliğini kaybettiğinin işaretidir.
  • Çok koyu yeşil yaprak piştiği vakitte pazı üzere rengi kara oluyor.
  • Ama bir dahade güvenebileceğiniz bir satıcıdan almanızı tavsiye ederim.
  • Her sene dikkat etmeme karşın bir dahade maalesef ortada yapraklar hem kalın hem büyük çıkabiliyor.
  • bu biçimde durumda yaprakları büyüklük ve kalınlığına nazaran kümelere ayırırsanız sizin için daha kolay olur.
  • Hem sarmalarınız birebir ölçülerde olur.
  • aynı vakitte kalın yaprakların pişme mühletini ona göre ayarlamış olursunuz.
  • Yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Kavanozda Kuru Yaprak Salamura Tüm bilgileriyla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı