Kaşar Peynir

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kaşar Peynir Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 200 gram kaşar peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 12 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kaşar Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tenceremize sütü ,nişastayı tereyağı ekleyip ocağa almadan uygunca karıştıralım.
  2. daha sonrasında küçük küçük doğranmış kaşar peyniri ve tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım ve kıvamı yoğunlaşan peyniri biraz daha süratli karıştırarak kendini düzgünce toplamasını sağlayalım.
  3. Hazır olan peyniri süt kutusunu kesip içine dökelim fazlasını küçük kaseye de koyabilirsiniz.
  4. Oda sıcaklığına gelen peyniri 1 gece beklemesi ve yeterlice donması için buzdolabına koyup sabah kutudan çıkartarak kahvaltılarınızda afiyetle yiyebilirsiniz????.
Kaşar Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı