Karışık Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • Salatalık
  • Havuç
  • Biber
  • Kapya biber
  • Her kavanoz için 7-8 adet nohut
1 litrelik ölçü için;

  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 küp şeker
  • 6-7 diş sarımsak
  • Kavanozun kalanına sıcak su
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Turşuluk için tüm materyallerimizi yıkayalım. Dilediğimiz biçimde doğrayıp bir kenara alalım. Sarımsaklarımızı da doğrayıp turşuluklarımızın içerisine katalım.
  2. sonrasındasında 1 litrelik kavanozumuzun içerisine 7-8 adet nohut atıp turşuluklarımızı yerleştirelim. Üzerine her bir kavanoz için bir su bardağı sirke, bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir küp şeker kalanınıda sıcak su ekleyip kavanozumuzun kapağını kapatalım.
  3. böyle 10 günde turşumuz hazır olacaktır vakumlandığı için uzun müddet dayanacaktır ancak kavanoz açıldığı vakit kesinlikle buzdolabında koruma etmemiz gerekecektir.
  4. Dolapta koruma ettiğimiz vakit yumuşama yapmaz turşularımız bu türlü kütür kütür olacaktır.
Not: İstediğiniz turşu materyalleriyle yapabilirsiniz.

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı