Karamel Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Karamel Sos Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağından bir parmak az şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 kaşık tereyağı
Karamel Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şekeri tavada kısık ateşte eritiyoruz.
  2. Daima karıştırın başta topak topak olabilir sorun yok. vakit içinde eriyor. Yakmamak için kısık orta ateş değerli.
  3. daha sonra suyumuzu kaynatıyoruz.
  4. Eriyen şekere ekliyoruz.
  5. Tereyağını da ekliyoruz eritiyor.
  6. Biraz karıştırdıktan daha sonra sütün ortasında erittiğimiz nişastayı yani nişastalı süt karışımını ekliyoruz.
  7. Orta ateş beş altı dakikadan daha sonra üstün karamelimiz hazır. Eksiksiz karamel için sabır gerekli ancak en hoş tanım bu. Ocaktan birinci aldığımızda size hala cıvık geliyor olabilir ancak buzdolabında soğuyunca istediğimiz kıvama geliyor :)).
Karamel Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı