Karadut Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Karadut Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram taze karadut
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
Karadut Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dutların uzun saplarını temizleyelim. Çok fazla ovalamadan narin bir biçimde yıkayıp süzdürelim.
  2. Tencereye şekeri ve dutları koyalım. 4-5 saat bekletelim.
  3. Suyunu salıp şekeri eridikten daha sonra ocağa alıp pişirelim. Üzerine biriken köpüklerini temizleyelim.
  4. Dutlar pişip şerbeti kıvama gelince limon suyunu ek edelim. 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  5. Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
  6. Üzerini örtüp soğuyana kadar bekletelim.
  7. Soğuyan kavanozları serin karanlık yerde saklayalım. Afiyet olsun.
  8. Dut mevsimi çabuk geçen bir meyve benim dondurucuda vardı o yüzden şekerini koyup bir kaç saat beklettikten daha sonra pişirdim.
  9. Eğer sizinde elinize geçerse bu türlü dondurup dilediğiniz vakit reçelini yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Karadut Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı