Kapya Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kapya biberi
  • 3 adet domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım baş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1,5 yemek kaşığı himalaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri yıkayıp, tepsiye dizip, 220 derecede grill işlevinde üzerleri yanana kadar “ közleyin”.
  2. Bu ortada sosu hazırlayalım; sirke ve zeytin yağı bir büyük karıştırma kabına alalım. İçine rondoda çektiğimiz domatesi ekleyip tuzunu ve şekeri de ekleyelim. Sarımsakları ince ince doğra ve maydanozu da ince kıyıp, sosa ekleyelim.
  3. Közlenen biberleri sıcakken soyup doğrayıp karışıma ekleyelim. Bütün gereçleri uygunca karıştırıp bir saat suyunu salması ve bütün lezzetlerin birbirine geçmesi için bekleyelim.
  4. Kavanoza koyup, buzdolabında koruma edelim. Çok kolay ve epey çok lezzetli. Yapanlara afiyet şifa olsun
    🥰
    .
Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı