İşletim Sistemleri ve KI: Apple WWDC olmayı planlayabilir

sıcakkafa

Yeni Üye
9 Haziran'da geldi: Apple sizi bu yılki geliştirici konferansı World Wide geliştiriciler konferansına davet ediyor. WWDC 2025'te iPhone üreticisi için tehlikede olan çok şey var: Tüm işletim sistemlerinde ilerleme göstermek, AI söz konusu olduğunda notları korumak istiyor ve aynı zamanda Openai, Google Gemini ve Co'ya doğru askıya alınmadığınızı gösteriyor. Ancak, bunun başarılı olup olmadığıdır.

Üniforma

Genellikle bilgilendirilmiş Bloomberg gazetecisi Mark Gurman'ın bir raporuna göre, AI konusu daha az görünebilir. WWDC 2025'teki merkezi konu, TVOS 19, Watchos 12 ve Visionos 3 gibi diğer işletim sistemlerini de atladığı söylenen iOS 19, MacOS 16 ve iPados 19'un yeni arayüzüdür.

“Cam gibi” görünümü ile Vision Pro'nun işletim sistemi muhtemelen sistemlerin önce bir araya getirmesi ve ikinci olarak yenilenmesi gereken değişikliklerin rol modelidir. Gurman, Apple cep telefonundaki tüm görünümünü modernize ettiğinde yeniden tasarımla iOS 7 ile karşılaştırır. Apple'ın içsel olarak yeniden tasarımını dediği gibi sadece “solaryum” “önemli ölçüde daha geniştir”. Gurman'a göre, Apple burada eleştiri toplayabilir: Grup yanlış köşedeki değişikliklere yol açabilir. Çünkü AI'daki birçok şirket önceki işletim sistemlerinin yerini aldı. “Buna karşılık, Apple geleneksel yaklaşımı daha zarif hale getirmeye odaklanıyor.”

Geliştiriciler için AI

Apple Intelligence söz konusu olduğunda, Apple biraz gösterecek, ancak muhtemelen çok fazla ilerleme göstermeyecek. Örneğin, ses tabanlı bir Siri (“LLM SIRI”) 2026 ve hatta 2027'den önce yayınlanmamalıdır. İPhone verilerine dayalı kişiselleştirme, ekranı okuma ve Siri tarafından yapılan uygulamaların kontrolü de dahil olmak üzere sesli yardım sistemi için duyurulan işlevler en geç önümüzdeki yıl ortaya çıkabilir. Apple'ın bir şeyin belirsiz kalıp kalmadığını söylüyor.

Grubun, AI sistemini doğrudan API'lar şeklinde geliştiricilere açmayı planladığı ve böylece uygulamalarındaki dil modellerini kullanabilmeleri zaten bildirilmiştir. Bu, Openai, Antropic ve Co'daki yüksek maliyetlerin aksine olabilir. Ancak, Apple modelleri hala rekabetin arkasında. Ayrıca, IOS 19'un, özellikle de söylenti mutfağının iddia ettiği gibi, sadece küçük bir pil alması gereken iPhone 17 AIR için daha iyi pil yönetimi işlemi alması planlanmaktadır.

(BSC)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!