iPhone ekranının altındaki Face ID: Güya en erken 2025’te

sıcakkafa

Yeni Üye
Planlandığı iddia edilen Face ID yüz tanıma teknolojisinin iPhone ekranı altına aktarımının ertelendiği söyleniyor. Apple’ın bu değişikliği 2024 yılında iPhone 16 Pro için planladığını en son Ocak ayında iddia eden tanınmış bir ekran analisti, şimdi kendini düzeltti.


Ross Young yazıyor kısa bir twitteFace ID’nin 2025’ten önce ekran girintisinden ekran camının altına taşınmasını beklemediğini söylüyor. Bunun nedeni ise görünüşe göre planlandığı gibi çalışmayan sensördeki sorunlar.

Apple’ın Samsung’a bağımlı olduğu iddia edildi


Bu, Apple gerçekten planlıyorsa, tam ekrana sahip bir iPhone’u daha da uzağa koyar. Geçen yıl, iPhone 15 Pro için Face ID sensörünün yerinin değiştirilmesi bu yılın sonlarında öngörülmüştü. Birkaç gün önce, ABD çevrimiçi dergisi “The Information” tarafından yayınlanan bir haberde, ABD şirketinin ekranlarla istediği kadar özgürce hareket edemeyeceği belirtildi. Apple’ın OLED ekran tedarikçisi olarak Samsung’a bağımlı olduğunu ve MicroLED ekranlar için kendi planlarının 2017’den bu yana defalarca ertelenmek zorunda kaldığını belirtiyor.


Sonuç olarak, sensörlerin ekranın altına taşınması önerisi de ilişkili olabilir. Raporda, şu anda kendi üretimimiz olan bir ekrana sahip bir iPhone’un piyasaya sürülmesinin söz konusu olmadığı ve Apple Watch’un önce MicroLED’e geçmesi gerektiği, ancak bunun da 1-2 yıl süreceği belirtiliyor.

Ekran endüstrisinden uzman


Ross Young, 25 yıldır ekran sektöründe olduğunu söylüyor. Bugün danışman olarak çalışıyor ve Uzak Doğu’daki tedarik zincirinden Apple’ın gelecekteki cihazlarla ilgili planlarıyla ilgili haberlerle tekrar tekrar karşımıza çıkıyor. Güney Koreli ticaret dergisi “The Elec” de ekranın altındaki Face ID programını bildirdi.


2022 yılına kadar Apple, iPhone’un ekranını iPhone 14 Pro ile yeniden tasarladı. Bir tür yarımada yerine artık biraz aşağıya inmiş ve Apple tarafından “Dinamik Ada” olarak adlandırılmış. Yazılım aracılığıyla bir tür ek gösterge içine gömüldüğü için bu adı taşımaktadır. Güya bu değişiklik bu yıl standart iPhone’lara yani iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a da uygulanacak.





Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(mki)



Haberin Sonu