iOS 16: Apple’ın hala sunması gereken özellikler

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple, iOS 16 ile artık üçüncü büyük güncellemesine geldi. Ancak geçen hafta yayınlanan iOS 16.3, Apple’ın geçen yaz duyurduğu tüm yeni özellikleri hâlâ getirmiyor. Bunlar sadece önümüzdeki aylarda sunulmalıdır. Bunun neden böyle olduğunu yalnızca Apple bilir – ya grupta gerekli kaynaklar eksiktir ya da teknik sorunlar vardır.


Müzik, yeni HomeKit ve iMessage güvenliği


Yeni, özel müzik uygulaması Apple Music Classical’ın piyasaya sürülmesi hâlâ kayıp. Uygulama 2021’de duyuruldu ve aslında 2022’nin sonuna kadar hazır olması gerekiyor, ancak işletim sistemi dizelerindeki ve diğer dahili öğelerdeki birkaç ipucu dışında, bu “eylemde eksik”. Apple Music, hem arama işlevi hem de küratörlük açısından klasik müziği tüketmenin başarılı bir yolundan hâlâ yoksun olduğu için bu daha da tatsız. Apple, satın alınan Primephonic’in uygulamasını kendisi için uyarlamak istedi, ancak görünüşe göre bu uzun bir girişimdi.


Sözde yeni HomeKit mimarisi de henüz orada değil. Apple başlangıçta büyük sorunlar nedeniyle bunu geri çekti. iOS 16.3’ün piyasaya sürülmesiyle yeniden ortaya çıkması bekleniyordu, ancak şu ana kadar hiçbir şey görülmedi. Akıllı ev sisteminin alt yapısında yapılacak değişiklik, daha fazla güvenilirlik ve hız getirmelidir. Ayrıca, haber uygulamasında yeni bir güvenlik özelliği eksik. Sözde iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması, hiç kimsenin sohbette hile yapmaması için iletişim ortaklarının ilk kez doğrulanmasına izin vermelidir.

Mali ve araba için ne


Hala eksik olan diğer iki iOS 16 özelliği, başlangıçta yalnızca ABD’de kullanıma sunulmalıdır. Apple’ın şu ana kadar yalnızca evde mevcut olan finansal teklifiyle ilgililer. Apple Pay Later hizmeti (Klarna and Co.’yu hatırlatır), Apple’ın normal Apple Pay hizmetinin bir parçası olarak taksitli satın almalara izin vermelidir. Apple, hizmeti zaten bir kez ertelemişti, ne zaman etkinleştirileceği belirsizliğini koruyor.

Ayrıca Apple, yine yalnızca ABD’de bulunan Apple Card kullanıcıları için bir tasarruf hesabı oluşturmak istiyor. “Apple Card Birikim Hesabı” makul bir faiz getirmeyi ve paranın doğrudan cüzdan uygulaması aracılığıyla – özellikle de Daily Cash olarak adlandırılan, Apple’ın Apple Card için belirli bir yüzdesini aldığınız geri ödeme sistemi – transfer edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. geri harcama. Burası da uzun zamandır garip bir şekilde sessizdi. Son olarak, Apple’ın tamamen revize edilmiş CarPlay’i hala beklemede. Bu, gelecekte aracın gösterge panelinin tamamını ele geçirebilmelidir, ancak şimdiye kadar Apple’ın hangi ortak markaları ikna edebildiği bile bilinmiyor.





Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(bsc)



Haberin Sonu